Животът й е пълен с върхове и спадове, но модата никога не

...
Животът й е пълен с върхове и спадове, но модата никога не
Коментари Харесай

Любовта между модата и Наоми Кембъл

Животът й е пълен с върхове и спадове, само че модата в никакъв случай не я предава. Тя е безконечната обич на Наоми Кембъл.

Сред акцентите в нейната пътешестване в архивите са раждането на наследника й, ревюто по случай 20 години от смърта на Джани Версаче, паданията от подиума, връзката с Кейт Мос, Мет Гала и още доста други.

Откакто снима първата си фотосесия месец преди да навърши 16 години,  Кембъл упорства за равнопоставеност на стилния подуим. 

И в този момент, на 50 години, може да каже, че тя все още не съществува изцяло. Въпреки това не стопира да се бори за нея. Наоми започва филантропската си работа с Нелсън Мандела още през 1993 година и четири години по-късно той я афишира за своя „ почетна внучка “.

През 2005-а момичето от Южен Лондон учреди фондацията Fashion for Relief, с която провежда разнообразни благотворителни ревюта, с цел да набира средства за заболели от СПИН или за подкрепяне на жертви на естествени бедствия – урагана Катрина, земетресението в Хаити и вълните цунами в Япония.

„ Когато бях млада, през 80-те и 90-те имаше дизайнери, които не желаеха да включват цветнокожи модели в ревютата си. Тогава Кристи Търлингтън и Линда Еванджелиста им споделяха: „ Ако не вземете Наоми, няма да имате и нас “, спомня си Кембъл, която в никакъв случай няма да не помни какво са създали приятелите за нея. И до през днешния ден се трогва, когато някой от по-младите тъмнокожи модели й показа, че го е въодушевила да стартира кариерата си.

От посрещането на първото й дете на 50-годишна възраст до недоволството на скъпите й другари Андре Леон Тали и Върджил Абло. В това видео може да се насладите на една фешън любовна история. 


  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР